23948sdkhjf

Skovens dag: Statsskove vokser med 600.000 træer årligt

I de sidste knap 30 år er der rejst ny statslig skov svarende til Samsø, og der kommer hvert år mere ny skov til

Søndag fejrede man flere steder i landet "Skovens Dag", og gennem de sidste 30 år er der blevet en del mere statslig skov at fejre.

I 1989 vedtog Danmark at fordoble skovarealet over de næste 100 år, og siden er der kommet ny statslig skov til, der tilsammen dækker 11.000 hektar. 

- De nye statslige skove bliver placeret tæt på byer, så danskerne får bedre muligheder for friluftsliv i grønne omgivelser. Samtidig beskytter de grundvandet og leverer en bæredygtig ressource i form af træ, siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse.

Både gamle og nye skove har værdi
Hvert år bliver der etableret cirka 200 hektar ny statsskov, hvilket svarer til at plante omkring 600.000 træer årligt. Derudover indgår der lysåbne naturområder som enge og søer i de nye skove. 

Naturstyrelsen har i dag omkring 30 aktive skovrejsningsprojekter i samarbejde med forskellige kommuner og forsyningsselskaber fordelt over hele landet.  

- Vi har både brug for mere skov og for at beskytte naturværdierne i de eksisterende skove bedre. I nye statsskove kommer friluftsliv og beskyttelsen af grundvandet i første række, mens de gamle skove er særligt vigtige for sjældne dyr og planter, siger Jakob Ellemann-Jensen.

td

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078