23948sdkhjf

ABC Pavilloner åbner en udstillingsby

Et usædvanligt træk skal gøre kundernes viden om præfabrikeret modulbyggeri større.

ABC Pavilloner slår nu dørene op til det, der formentlig er Danmarks første indendørs udstillingsby bestående af præfabrikeret modulbyggeri. Byen består af ni store moduler, der hver især demonstrerer forskellige muligheder med byggetypen.

Det sker især af to grunde, fortæller ABC Pavilloners afdelingsleder, Dennis H. Vegeberg:

- Formålet med vores nye udstillingsby er at imødekomme den stigende interesse for modulbyggeri, og endnu nemmere at fremvise de ekstremt mange muligheder, der er forbundet med præfabrikeret byggeri.

Handicapboliger, omklædningsrum og mødelokaler 
Udstillingsbyen ligger på den 144.000 kvadratmeter gamle Siemens-grund i Engesvang, hvor ABC-koncernen har samlet sine aktiviteter.

De ni moduler er alle produceret til vidt forskellige formål. Det gælder eksempelvis et omklædningsrum, en handicapvenlig bolig, kontor- og mødefaciliteter samt en studiebolig.

- Vi kan eksempelvis fremvise, hvordan vi skaber let tilgængelighed med blandt andet med ekstra brede døre i handicapboliger, eller hvordan vi kan bygge mandskabsfaciliteter til byggepladsen med alt lige fra kontor, kantine og omklædningsmuligheder, fortæller Dennis H. Vegeberg og fortsætter:

- Samtidig kan vi også vise, hvordan moduler kan blive til rigtig hyggelige studieboliger med køkken, bad, og alt, hvad der ellers hører til i en almindelig bolig. På den måde kan vi lettere forventningsafstemme med vores kunder, da de får noget konkret at forholde sig til.

Indtjening følger ikke aktivitet
Ifølge ABC Pavilloner er modulbyggeri i stigende grad en byggeteknik, som både boligselskaber samt offentlige og private bygherrer efterspørger.

Udsagnet bakkes op af den brancheanalyse, som Wood Supplys søstermedie, Licitationen, offentliggjorde midt i april. Her var den samtidige konklusion, at modulbyggerne oven en bred kam havde svært ved at veksle stigende efterspørgsel og ditto aktivitet til klingende mønt på kistebunden.

Kjeld S. Facius, der er administrerende direktør for ABC-koncernen, pegede dengang på de fordomme, der hersker om modulbyggeri som en af årsagerne.

Blandt andet derfor har ABC-koncernen oprettet selskabet Concept Living A/S by ABC, som lægger navnemæssig afstand til pavillon-delen af søsterselskabet og samtidig satser på permanente byggerier.

Det er derfor teknisk set både ABC Pavilloner og Concept Living A/S by ABC, der udstiller permanente og midlertidige byggerier i udstillingsbyen på Fundervej i Engesvang mellem Herning og Silkeborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078