23948sdkhjf

Rationel udvikler energiberegner

Vinduesproducenten lancerer et værktøj, der giver fagfolk et overblik over vinduernes evne til at isolere og udnytte solens varme.
Kravene til danskernes huse har aldrig været skrappere. Med de seneste stramninger i bygningsreglementet er det blevet endnu vigtigere at vide, hvor man kan skrue og optimere for at få energi-regnskabet til at gå op.

En ny energiberegner hjælper fagfolk med at få styr på energiregnskaberne og vælge de rigtige vinduer til netop deres byggeri.

- Der findes utrolig mange glastyper, rammer og kombinationer der gør det muligt at tilpasse vinduerne til hvert enkelt byggeri, siger Thomas W. Hansen, der arbejder som energirådgiver hos Rationel og har været med til at udvikle den nye energiberegner.

- For en arkitekt eller bygningskonstruktør vil det være en fordel at kende til de forskellige vinduers forskellige værdier allerede i planlægningsfasen, så de kan få bygningens samlede energiregnskab til at gå op fra begyndelsen. Det kan vores nye energiberegner hjælpe dem med, siger han.

Det nye værktøj ligger på vinduesfabrikantens hjemmeside klar til brug. Ved at taste vinduernes mål og placering ind i programmet kan man på et øjeblik se de energimæssige egenskaber på alle Rationels produkter. Det gør det nemt at skaffe sig overblik over både U-, Eref- og G-værdier, så man kan komme videre med projektet og få energi-kabalen til at gå op fra begyndelsen.



Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078