23948sdkhjf

Flere danske designnyheder på Milanomesse

Montana Furniture og Sika-Design har ekstra grund til at være spændte på Salone del Mobile

Tirsdag skydes verdens mest kendte møbel- og designmesse - Salone del Mobile - i gang i Fiera Milano Spa i Italien. Over 2.000 firmaer deltager i messen, der frem til søndag ventes at have mere end 300.000 besøgende.

Af samme grund er forventningerne til messen også høje hos to danske designvirksomheder, som Wood Supply har talt med.

Nyt fritstående reolsystem

En af dem er Montana Furniture. Den fynske reolfabrik, der særligt er kendt for sine ikoniske bogkasser, har høje forventninger til messen, fordi de lancerer den største nyhed siden Montana blev stiftet under netop Salone del Mobile.

På messen vil Montana således præsentere et helt nyt fristående reolsystem under navnet Montana Free.

Reolsystemet er designet af Jakob Wagner og består af 12 faste opstillinger. Opstillingerne varierer i størrelse og funktion fra den helt enkle, lave tohylder-høje bænk til den store opstilling med seks hylder i højden.

- Det er den største nyhed, siden Montana blev grundlagt, vi lancerer i dag på Salone del Mobile, og vi har selvsagt store forventninger til det ny fritstående, minimalistiske system. Vi vil ikke lægge skjul på, at vi hermed igen vil sætte dagsordenen for opbevaring, siger Joakim Lassen, direktør for Montana Furniture.

Branding og netværk i højsædet

Også fynske Sika-Design deltager på messen.

Her har man ingen konkrete ønsker for antal besøgende eller ordrer. For møbelvirksomheden er det vigtigste formål med messen, at brandingen af Sika-Design og de populære rattanmøbler slår igennem.

I den forbindelse håber virksomheden at få kontakt til nogle dygtige arkitekter og indretningsarkitekter, fortæller marketing koordinator Camilla Albrechtsen.

- Vi er meget interesserede i kontraktmarkedet lige nu, så vi håber at møde nogle interessante mennesker, som vi kan lave projekter med i fremtiden.

Nyt Icon-møbel skal præsenteres

Derudover medbringer Sika-Design sit seneste "Icons"-møbel på messen: Serveringsvognen "Fratellino".

Rattanvognen er designet af den italienske design-duo Franco Albini og Franca Helg i 1951 og kan med sit skulpturelle ornamenterede design også fungere som et dekorativt element i sig selv.

Fratellino har ikke været i produktion før. Det er derfor første gang, man får mulighed for at se vognen i fysisk form.

- Vi havde en teaser med i Stockholm, men dengang havde vi ikke alt det materiale, vi skulle bruge. Nu er den her endelig, og vi glæder os til at se, hvordan den bliver modtaget, siger Camilla Albrechtsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093