23948sdkhjf

Nedgang i industriproduktionen

Den samlede industriproduktion i Danmark faldt med 1,1 % fra november til december. Men inden for fremstilling af varige forbrugsgoder var der en fremgang på 0,6 %.
Lavere aktivitet i investeringsgode- og mellemproduktindustri er åsag til, at den samlede danske industriproduktion faldt fra november til december.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik faldt produktionen i disse industrier med henholdsvis 4,2 % og 1,9 %, mens fremstilling af ikke-varige og varige forbrugsgoder steg med 1,1 % og 0,6 %.

Selvom det er tredje måned i træk med nedgang i produktionen, er aktiviteten fortsat højere end i 2009. I faktiske tal ligger produktionen i december 2010 således 7,3 % højere end december 2009, men dog 13,7 % lavere end for to år siden.

Fald i omsætningen
Industriens omsætning af egne varer og tjenester faldt 3,9 % fra november til december, målt i løbende priser. Omsætningen faldt med 8,9 % inden for investeringsgodeindustrien, 4,1 % inden for fremstilling af ikke-varige forbrugsgoder og 1,7 % inden for mellemproduktindustrien. Også på dette område skiller fremstilling af varige forbrugsgoder sig ud med en positiv vækst på 1,3 %..

Tallene viser også, at industriens ordreindgang steg med 4 % fra november til december, målt i løbende priser. Ordreindgangen steg 4,1 % på eksportmarkedet og 3,7 % på hjemmemarkedet.

Kilde: Danmarks Statistik - http://www.dst.dk

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095