23948sdkhjf

Direktør i Herning Massivtræ træder tilbage efter 20 år

Bent Sparke stiftede Herning Massivtræ i 1998. Nu gives faklen videre

I 20 år har nu 71-årige Bent Sparke været direktør og medejer i Herning Massivtræ, som producerer lister, trapper og bordplader til køkkenindustrien.

Nu har han imidlertid givet både ledelsen og ejerskabet i virksomheden videre til Morten Grønvald, skriver Herning Folkeblad.

Dermed takker Bent Sparke af efter et langt arbejdsliv i træ- og møbelindustrien.

Fra træskobunde til bordplader

Bent Sparkes karriere startede, da han i 1960 kom i lære som tømrer. Allerede fem år senere blev han selvstændig tømrer og trådte dermed i både far, farfar og oldefars fodspor.

Foruden en tømrervirksomhed har Bent Sparke i tidens løb ejet en fabrik, hvis fokus var træskobunde. Denne fabrik blev desuden starten på hans interesse for bordplader.

- Nogle af de planker, jeg købte, var så flotte, så jeg ikke stiltiende kunne stå at kigge på, at vi skar dem op i små klodser. Så dem lagde jeg til side, og så fik jeg dem tørret på en vinduesfabrik og lavede de første bordplader og fik dem solgt. Så ansatte jeg en sælger, og det gik så stærkt i løbet af de første måneder, at jeg solgte træskofabrikken og begyndte at lave bordplader, siger Bent Sparke til Herning Folkeblad.

Udfordringer har været en del af drivkraften

I 1990 fik han job som produktionschef på Dansk Formpladeindustri i Herning. Otte år senere kom virksomheden dog i pladsmangel. En del af virksomheden blev derfor outsourcet, og dét blev starten på Herning Massivtræ.

Siden da har Bent Sparkes virksomhed blandt andet overlevet en finanskrise, hvor omsætningen blev mere end halveret. Siden 2010 har man dog igen tjent penge hvert år. Men de hårde tider har også udgjort en del af driftkraften, siger han.

- Det har været en kombination af de udfordringer, der har været, sammen med en ret stor kærlighed til produktet, siger Bent Sparke.

Herning Massivtræ har i dag 18 medarbejdere i Herning. Dertil kommer en fabrik i Polen med 10 ansatte. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188