23948sdkhjf

Ny overenskomst på plads

700 3F-medlemmer i træ- og møbelindustrien har fået ny overenskomst. Blandt andet bliver pensionsbidraget forhøjet, og det skal finansiere en sundhedsordning.
Fagforeningen 3F oplyser på sin hjemmeside, at 700 medlemmer med tilknytning til træ- og møbelindustrien har fået ny overenskomst gældende for de kommende to år.

Aftalen er indgået med Dansk Håndværk, der repræsenterer cirka 50 mindre virksomheder, som ikke er medlem af Dansk Arbejdsgiverforening.

Ifølge Flemming Andersen, der er næstformand i 3F's Industrigruppe, er mindstelønnen og pensionsbidraget højere end i de fleste andre overenskomster. Pensionsbidraget er hævet til 12,75 %, hvilket skal finansiere en sundhedsordning med bl.a. hurtig og gratis behandling hos kiropraktor eller fysioterapeut.

Herudover ligner overenskomsten stort set de aftaler, der blev indgået på det private arbejdsmarked i fjor; herunder en udvidelse af forældreorloven, øget helbredskontrol ved natarbejde samt indførelse af en fratrædelsesordning efter tre års ansættelse:

- Det er ikke en aftale, vi stiller os ind på Rådhuspladsen og reklamerer for. Men det er en aftale, der sikrer reallønnen, siger Flemming Andersen til 3f.dk.

Den nye overenskomst behandles i 3F's hovedbestyrelse i næste uge og sendes derefter til urafstemning.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094