23948sdkhjf

Gammelt træ skal udsmykke nyt borgerhus i Gellerup

Genbyg er i gang med at producere 750 vægpaneler af genbrugstræ til byggeprojekt i Gellerupparken

Når det nye 23.000 kvadratmeter store projekt "OPS Gellerup Nord" står færdigt i løbet af 2018, bliver det blandt andet med udsmykning af gamle stilladsbrædder, gulve, strøer og tømmer.

I samarbejde med Arkitema er Kastrup-firmaet Genbyg således i gang med at producere ikke mindre end 750 vægpaneler af genbrugstræ.

Første etape er nu overstået. Træet er skåret op og kørt til brandimprægnering. Forude venter arbejdet med udformningen af det, der i sidste ende skal udgøre vægudsmykningen på en af fire etager i det store byggeprojekt. 

- Det, man ser på billederne, er kun råmateriale. Nu skal panelerne skæres op og monteres oven på hinanden, så de springer frem og tilbage i dybden og i siderne. Det bliver et virvar af lister, fortæller direktør og medejer, Jesper Holmberg.

Dyrt at bruge genbrugstræ

Inspirationen kommer fra et projekt i Copenhagen Towers i Ørestaden, hvor Genbyg leverede 1800 kvadratmeter brugte træpaneler til indretning op ad 22 etager.

Projektet viste sig eftefølgende at være en underskudsforretning for Genbyg. Den erfaring har man nu taget med sig. For det ér ikke billigt at udføre projekter i genbrugstræ, understreger Jesper Holmberg.

- Prismæssigt kan vi simpelthen ikke konkurrere med et nyt produkt. Man kan købe nye lister til ingen penge og være færdig på ingen tid, siger Jesper Holmberg.

Alt laves i hånden

Derfor skal det være udtrykket, der er vigtigt for bygherre, ligesom man skal kunne lide ideen om genbrugstræ.

- Hvis vi skal have det til at fungere og tjene penge på det, skal det være lidt finere projekter, så det bliver en form for kunstværk samtidig. Der er så meget håndarbejde i det - vi står og laver alt i hånden, pointerer Jesper Holmberg.

Ifølge ham kommer OPS Gellerup Nord til at bestå af fem indvendige "tårne". Hvert tårn har fire etager med hvert sit tema. Det er en af disse etager, Genbyg skal beklæde.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078