23948sdkhjf

Producenter af byggematerialer bør kigge mod Norge

Omsætningen af danske byggematerialer er faldet drastisk, men efterspørgslen fra nærmarkederne er stor. Det mener DI, som netop har afholdt seminar om mulighederne i Norge.
Torsdag i sidste uge inviterede DI til seminar med fokus på eksport af danske byggematerialer til det norske marked.

For selvom producenternes samlede omsætning er gået markant tilbage, ser det stadig fornuftigt ud for eksporten – især på nærmarkederne:

- De danske virksomheder bør kigge på nærmarkederne. Mange danske producenter vil ofte opleve, at nærmarkederne tager deres produkter nemmere til sig i og med, at landene har samme klima, standarder og stil, siger direktør Elly Kjems Hove fra DI Byggematerialer til DI’s hjemmeside.

Norsk byggesektor i vækst
At DI kigger mod Norge er ikke nogen tilfældighed. Marked er nemlig ikke præget af finanskrisen, og i modsætning til Danmark er investeringerne i anlægs- og byggebranchen steget i årene lige inden og under finanskrisen.

Det kommer bl.a. til udtryk ved, at den norske byggematerialehandel stort set var højere i samtlige måneder i 2010 sammenlignet med 2009, og i flere måneder var handlen også højere end i 2008. Den samlede byggematerialehandel omsatte for 37 mia. NOK i 2009.

Endvidere forventes Oslos befolkning at stige med 200.000 frem mod 2030, og det betyder, at der i den norske hovedstad vil være en efterspørgsel på 90.000 nye boliger i løbet de næste 20 år. Samtidig er mange offentlige byggerier i så dårlig stand, at de har brug for mindre eller større forbedringer:

- Dansk teknologi er af meget høj kvalitet, og der er derfor stort potentiale for danske byggematerialeproducenter i Norge, som i disse år også planlægger store renoverings- og byggeprojekter, vurderer Marit Hvithamar, chefkonsulent i DI.

Dansk fremstød på Norges største byggemesse
I samarbejde med den danske ambassade i Norge arrangerer DI en dansk fællesstand på messen Bygg Reis Deg 2011, der afholdes i dagene 19.-23. oktober 2011.

Messen, der henvender sig til både fagpersoner og gør-det-selv-folket, forventer op mod 50.000 besøgende, heraf 40.000 fagfolk.

Find yderligere information om messen på www.di.dk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093