23948sdkhjf

Danmark er i Europas innovations-top 2

Danmark er i år nummer to på den netop offentliggjorte rangliste Innovation Union Scoreboard 2010.
Danmarks flotte placering dækker primært over vækst i antallet af ph.d-uddannede og antallet af internationale publikationer, vækst i udenlandske indtægter fra licenser og patenter, samt stigende offentlige investeringer i forskning og uddannelse:

- Det er positivt, at Danmark også i den nyeste årsrapport tilhører gruppen af førende, innovative nationer i Europa, siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen.

Flere positive effekter på vej
De nyeste tal i 2010-rapporten er baseret på en sammenvejning af tal fra 2006-2010, hvor hovedvægten ligger på tal fra 2008-2009. Derfor er der kun i begrænset omfang taget hensyn til de positive effekter af de øgede offentlige investeringer i forskning og innovation i 2010 samt den forventede vækst i de danske virksomheders egen forskning, udvikling og innovation, som har kunnet konstateres som reaktion på den finansielle krise.

– Finanskrisen har stillet erhvervslivet over for helt nye udfordringer. Udover at effektivisere har mange virksomheder satset yderligere på forskning, udvikling og innovation. Det lover godt for den fremtidige innovationsevne i dansk erhvervsliv, siger ministeren.

Undersøgelsen viser imidlertid også, at adgangen til risikovillig kapital er blevet mindre end i flere af de lande, vi normalt sammenligner os med, og at der fortsat er udfordringer med hensyn til de små og mellemstore virksomheders arbejde med innovation.

Den årlige Innovation Union Scoreboard udarbejdes af Europa-Kommissionen som led i EU-landenes Lissabon-strategi om at styrke Europas konkurrenceevne i vidensamfundet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078