23948sdkhjf

EUTR-regler i høring: TMI vil have alle træprodukter omfattet

For at leve op til lovens målsætning og for at undgå unfair konkurrence bør alle væsentlige træprodukter omfattes af EU’s tømmerforordning

EU’s forordning til bekæmpelse af ulovligt fældet træ, forkortet EUTR, har været gældende siden marts 2013 og omfatter stort set alle træprodukter. Der er dog en række væsentlige undtagelser, idet eksempelvis siddemøbler, trykte bøger og køkkenredskaber af træ ikke er omfattet i det nuværende produktbilag.

EU-Kommissionen har netop åbnet for en høring, hvor alle inviteres til at give deres holdning til kende.

- Vi bakker op om målsætningen med lovgivningen, men mener, det er forvirrende, at ikke alle træprodukter er omfattet. Desuden er det konkurrenceforvridende, at eksempelvis importerede stole og sofaer går fri, mens træ til eksempelvis dansk producerede stole og sofaer skal leve op til strenge krav om sporbarhed og due diligence. Vi anbefaler derfor, at alle væsentlige produktkategorier skal omfattes af produktbilaget, siger Simon Auken Beck, konsulent i Træ- og Møbelindustrien.

Han tilføjer:

- Vi vil derudover anbefale, at der arbejdes målrettet med at sikre ens håndhævelse på tværs af EU’s medlemslande. Det er hverken fair eller hensigtsmæssigt, hvis streng håndhævelse forhindrer import af ulovlige træprodukter i nogle dele af EU, mens træet måske alligevel finder vej til det europæiske marked via medlemslande, hvor håndhævelsen er mere grovmasket.

Kommissionen arbejder som udgangspunkt med 3 politisk mulige scenarier:

1. At der ikke ændres noget
2. At der tilføjes et begrænset antal produkter
3. At alt der indeholder træ skal omfattes – med få undtagelser

Træ- og Møbelindustrien vil afgive høringssvar jf. holdningen udtrykt ovenfor.

Der er tale om en almindelig høring. Høringen varer frem til den 24. april 2018.

Artiklen er bragt i samarbejde med TMI Træ- og Møbelindustrien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14