23948sdkhjf

International hæder til dansk akustikloft

Den prestigefyldte iF Design Award er i år blevet tildelt et danskdesignet akustikloft, som arkitekt Lars Vejen har designet for Fermcell.

Der er tale om verdens første rene fibergipsloft. Det er fremstillet af gips, genbrugspapir og vand, og loftspladerne kan genbruges og indgå i fremstilling af ny fibergips.

- Hvis man vil have en akustisk overflade, som rent faktisk virker, betyder det også, at man vil kunne se og dermed opleve overfladen som en del af rummet. Lyden skal ganske enkelt have en eller anden form for perforeret overflade for at kunne absorberes og balancere det samlede lydbillede i et rum, fortæller Lars Vejen.

Han ønskede at designe et akustikprodukt, som gør en dyd ud af en nødvendighed og som helt bevidst bliver et synligt designelement i arkitekturen og indretningen.

- De forskellige mønstre giver unikke muligheder for at understrege en retning, en bevægelse eller en stemning i rummet. Det bliver - modsat noget man forsøger men ikke kan skjule - til et stærkt grafisk designelement som skal tages stilling til, når man bygger og indretter, siger Lars Vejen om sit prisbelønnede værk.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172