23948sdkhjf

EU bremser for fransk formaldehyd-kaos

Dansk møbelindustri har frygtet en varslet fransk regelændring om brug af formaldehyd i møbellim, men nu tror brancheorganisationen Træ- og Møbelindustrien (TMI), at det bliver ved truslen.

Andre medlemslande i EU er kommet indsigelser til EU-kommissionen, og kommissionen har bedt Frankrig om at forklare, hvordan nye franske regler kan leve op til EU-reglerne.

- Det vurderer jeg, at de får meget svært ved at forklare, så det ser rigtig godt ud, siger en tilfreds Flemming Larsen, branchedirektør hos TMI, der er en del af Dansk Industri.

Nye franske regler ville have krævet ekstra prøver og dokumentation, som ville fordyre entréen til Frankrig som eksportmarked for møbelproducenter.

I andre lande har man derfor betragtet det franske regeloplæg som en konkurrenceforvridende handelsbarriere ved grænsen til landet.

Den danske brancheorganisation ønsker ensartede regler. Helst globalt. Derfor er der også gjort indsigelser i den mellemnationale samhandelsorganisation WTO mod kinesiske planer om nye regler. 

- Danmark eksporterer til mange forskellige lande, derfor vil forskellige regler øge kompleksiteten for virksomhederne og dermed også omkostningerne. Nationale særregler kan gøre det meget dyrt overhovedet at komme ind i et land, siger Flemming Larsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094