23948sdkhjf

Træ i byggeriet skal redde verdens klimamål

Grøn tænketank vil sætte skub i træbyggeriet, men det er ikke uproblematisk.

Concito, der kalder sig for "Danmarks Grønne Tænketank", vil se meget mere træ i byggeriet.

Det skriver Concito på sin hjemmeside.

Behovet understreges af, at FN ser et behov på verdensplan for at opføre 100.000 nye boliger om dagen, så 3 milliarder mennesker kan få tag over hovedet frem mod 2030.

- Hvis alle disse boliger bliver bygget af beton, stål og mursten vil det med nutidens teknologi resultere i store udledninger af drivhusgasser og gøre det svært at opfylde Parisaftalen. Heldigvis er der andre byggematerialer som f.eks. træ, som ikke alene forårsager mindre udledninger, men også kan bidrage til at fjerne CO2 og lagre det i trækonstruktionerne, skriver Peter Iversen, som er seniorrådgiver.

Han ser et problem i, at træ anses for at være et lavstatusmateriale i en fattigere del af verden, hvor befolkningen også vokser mest og boligbehovet er størst.

Der er også masser af underliggende problemer i emnet, beskriver Peter Iversen.

Øget brug af træ kræver mere træplantning, og flere steder er der problemer med, at plantager fortrænger naturskov fra at kunne eksistere.

Tænketanken Concito støtter med sit synspunkt en række danske organisationer - Dansk Industri, Dansk Træforening, Danske Træindustrier, Dansk Skovforening, Brancheforeningen Danske Byggecentre og fagforbundet 3F - som har dannet et samarbejde, der skal fremme træ i byggeriet.

Læs hele artiklen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078