23948sdkhjf

Se tallene: Opkøbt vinduesfabrik laver alle tiders rekord

Europas største facadevindueskoncern, Inwido, overtog for nylig aktiemajoriteten i Outrup Vinduer & Døre efter et overgangsforløb som mindretalsejer.

Vinduesfabrikken i Outrup på Mors ligner også en god investering. Som nu er blevet bedre.

I et nyudgivet regnskab vokser vinduesfabrikkens nettoresultat fra 23 til 32 mio. kroner, og det er alle tiders rekord.

Outrup offentliggør ikke sin omsætning. Der ses dog en betydelig stigning i bruttoresultatet, som er vokset fra 58 til 69 millioner.

Årsrapporten for 2017 giver ingen nærmere beskrivelse af året, der gik og årsagen til forbedringen.

Heller ikke den nytiltrådte adm. direktør Henrik Nyby ønsker at bekrive omstændighederne.

- Af princip udtaler jeg mig aldrig om vores regnskab, skriver han blot i et svar på en e-mail.

En del af milliardkoncern

Inwido udgav for et par uger siden sit samlede koncernregnskab, og det viste, at væksten generelt er stærk på det danske vinduesmarked, hvor omsætningen landede på næsten præcis én milliard danske kroner.

I Danmark voksede Inwidos omsætning med 26 procent. De 6 procent var organisk vækst, der bundede i eksisterende aktiviteter, mens den største omsætningsvækst var vundet igennem nyopkøb. Selv om Outrup først i 2018 er blevet majoritetsejet af Inwido, har Outrups omsætning bidraget til de 26 procent.

Inwido har i de senere år købt flittigt op i Danmark og ejer i dag fuldkommen eller hovedsaligt Frovin, KPK Døre & Vinduer, SparVinduer, Outline, Art Andersen, JNA Vinduer & Døre, Bedst & Billigst, Bøjsø Døre & Vinuder. Samt Outrup Vinduer & Døre

En blanding af producenter og handelsselskaber.

Bedst til renoveringer

Som specialist inden for facadevinduer til renoveringer, var Outrup Døre og Vinduer en helt oplagt forretning at købe, siger Asger Drewes Jørgensen, der er dansk landechef i Inwido-koncernen, som har dansk hovedkontor i Aalborg.

- De har en god og sund forretning og har haft et rigtigt flot salg. Sådan var det også generelt på det danske marked i 2017. Vi har i årets løb hjulpet Outrup med indkøbene ved at drage fordel af koncernens indkøbsaftaler, og det har også påvirket resultatet, siger Asger Drewes Jørgensen.

Inwido fortsætter med at holde øje med vinduesmarkedet og kigger efter virksomheder, som kan styrke renoveringsprofilen yderligere.

- Med Outrup får vi nogle klare synergier med det, vi kender og arbejder med. Vi er stærke i renoveringer i modsætning til nybyggerier. Nybygsalg er større projekter, hvor man sælger flere enheder og hvor man typisk er oppe mod bygherrer og entreprenører. Vi samarbejder med håndværksmestrene, og det er en anden salgsproces, en anden markedstilgang, en anden dynamik.

Outrup Døre & Vinduer
mio. kr. 2017 2016
Bruttofortjeneste 69 57,9
Resultat af primær drift 42,4 30,1
Resultat før skat 41,3 29,6
Årets resultat 32,2 23,1
Balancesum 117,1 96,4
Egenkapital 61,2 51,9
Antal ansatte 165 166
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078