23948sdkhjf

Investorgruppe: Derfor køber vi Tvilum

Investorgruppen består af møbelvirksomheden Viking Trading ApS som hovedinvestor samt Tvilum-stifterfamilien og Tvilums administrerende direktør, Torben Porsholdt, der forsætter som adm. direktør i det nye selskab.

Læs også: Tvilum får nye ejere - 500 job er reddet

Før konkursen forrige uge beskæftigede Tvilum 595 medarbejdere i Danmark. Heraf kan 504 medarbejdere beholde deres job under det nye ejerskab. Medarbejderne bliver informeret om virksomhedsovertagelsen og om deres personlige situation mandag formiddag.

Produktionen skal i gang igen
- Vi er glade for, det er lykkedes at finde en løsning, hvor vi allerede fra starten kan tilbyde et stort antal dygtige medarbejdere, at de kan fortsætte i deres job. Vi havde inden konkursen en god ordreindgang, og lige nu har vi fokus på at få produktionen genstartet og genoptage dialogen med vores kunder, som igennem hele den seneste turbulens har vist os stor tillid, siger Torben Porsholdt, adm. direktør i Tvilum, i en pressemeddelelse udsendt fredag aften.

Torben Porsholdt tiltrådte som direktør for otte uger siden, men ser så stort fremtidspotentiale for Tvilum, at han selv er gået med ind som investor og dermed er medejer af den nye virksomhed.

Hovedinvestor: Stor respekt for Tvilum
Hovedinvestoren i den nye ejerkreds er Birger Christensen, som driver møbelvirksomheden Viking Trading.

- Jeg har kendt Tvilum i mange år, og jeg har stor respekt for den stærke virksomhed, der er bygget op. Det har ikke været behageligt at følge de seneste års svigtende resultater i Tvilum, hverken for møbelbranchen eller for lokalsamfundet. Derfor var det naturligt for mig at gå aktivt ind og blive en del af Tvilums fremtid, da muligheden bød sig, siger Birger Christensen.

- I den nye ejerkreds ser vi et stort potentiale i Tvilum, men vi ved også, at det kræver en stor indsats at forløse det potentiale. Jeg har stor tillid til, at Torben Porsholdt er den helt rigtige til at videreudvikle virksomheden, så det i fremtiden igen bliver en god og sund virksomhed med mange gode arbejdspladser, siger Birger Christensen.

Professionel indsats fra alle parter i intens proces
- Siden Tvilums konkurs forrige fredag har vi arbejdet på højtryk på at finde nogle gode løsningsmodeller for at kunne videreføre virksomheden. Der har været udført en særdeles stor og professionel indsats fra såvel kurator som fagforeningen, som har gjort det muligt at indgå aftalen hurtigt og dermed sikre flest mulige arbejdspladser, siger Birger Christensen.

Med i investorgruppen indtræder foruden Viking Trading også stifterfamilien Kristiansen, hvor Poul Kristiansen glæder sig over at blive en del af den nye ejerkreds for sin fars livsværk, der blev grundlagt i 1965.

- I familien er vi naturligvis glade for at kunne være en del af løsningen, for Tvilum er en vigtig arbejdsplads i Faarvang og Kjellerup. Vi er særligt glade for, at vi med Viking Trading har fået en hovedinvestor ind, som kender Tvilums oprindelige værdi- og forretningsgrundlag, og som derfor kan sikre det bedst mulige grundlag for Tvilums fremtid, siger Poul Kristiansen, hvis familie solgte Tvilum for 17 år siden.

- Når vi har valgt at gå med i investorgruppen, er det ikke udtryk for, at vi vil genoptage en aktiv rolle i virksomheden. Men vi vil gerne medvirke til at sikre Tvilums fortsatte overlevelse og de mange arbejdspladser, siger Poul Kristiansen.

Køber og sælger har aftalt at handelsprisen ikke oplyses.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.047