23948sdkhjf

Stigende råvarepriser rammer gulvlim

En ’sticky’ situation: Flaskehalse i økonomien skaber problemer i limindustrien, og fremtiden ser ikke lysere ud.
Limindustrien mærker nu, hvordan verdensmarkedspriserne på råvarer fordyrer produktionen af flere limprodukter.

Under finanskrisen så man en noget lavere efterspørgsel på råvarerne, og dette betød mindskning af produktionen og tilmed lukning af flere produktionsenheder.

Situationen er nu vendt, og efterspørgslen er steget dramatisk. Det medfører til gengæld råvaremangel og en væsentlig forøgelse af råvarepriserne på verdensmarkedet.

Kedeligt for branchen
Dette problem rammer især gulvlim, hvor stigningen på råvarepriserne er steget dramatisk – og det lader til at fortsætte i 2011.

Dispersion og resin, som er væsentlige ingredienser i gulvlim, har ligget under for en kraftig stigning på helt op til 33 % det seneste halve år:

- Denne udvikling er kedelig for et marked der i forvejen er lidt i knæ, og vi er ærgerlige over at det går ud over en stor del af vores produkter inden for gulvlime og primere. Vi har et solidt R&D hold i vores organisation, som i øjeblikket ser på om nogle af råvarerne kan undværes eller erstattes, men det tager tid og jeg ved at vi – desværre - ikke kommer udenom denne situation, siger Geir Tangen Nerhus, der er salgsdirektør hos Casco Byglim.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204