23948sdkhjf

Stockholm-debutanter får plads under erfarne vinger

Møbler på gulvet og dekorationer på væggen: Thors-Design og WulffWinding har en fællesstand på messen i år.

Når Thors-Design i år udstiller sine grove og rustikke klodsmøbler på endnu en årgang af Stockholmsmessen, har de taget et nyt opstartsfirma under vingen og åbnet en fællesstand.

WulffWinding, som startede i 2017, laver abstrakte vægdekorationer i frie former med overflader af sten, træ og metaller. Meningen er, at elementerne kan hænges i helt frie formationer og med varierende afstande, så skygger kan indgå som en spillende detalje.

- Det er dygtige piger, og de har de helt rigtige produkter til at komplementere vores, siger Lisa Plasmann, der er salgs- og marketingskoordinator hos Thors-Design.

- Carsten Thor, der har startet Thors-Design, siger, at han selv har været nystartet engang og selv savnet nogle at spejle sig i og få gode råd af, så vi har stor glæde af hinanden, siger hun.

Thors-Designs rå vildskab og WulffWindings dæmpede nysselighed er også et godt match, mener Christina Wulff, som er den ene af 2 medejere i WulffWinding.

- Jeg synes, at møbler og udsmykning balancerer godt på standen. Vi er begge dansk design. Man får ikke to ens møbler hos Thors-Design, og man får heller ikke to ens overflader hos os.

Thors-Design i Timring ved Herning skaber tunge og grovstykkede møbler af den vestafrikanske træart azobé, der er kendt for sin tyngde og hårdhed.

Råvaren fandtes i Danmark, fordi det har været brugt som bolværk i danske havne. Thors-Design har opkøbt de udtjente bolværk og skaber møbler af dem.

Selve træet er dog langt fra udtjent.

- Det er på godt dansk '100 procent upcycling', og det er blevet FSC-certificeret, fortæller Lisa Plasmann.

- Og så har det en skøn patina, som spiller godt. Det har et naturligt indhold af olie, som gør, at det vedligeholder sig selv.

Thors-Design og WulffWinding har også en udstilling sammen på det kuraterede udstillingssted Designwerck i København.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109