23948sdkhjf

Storfusion skaber dansk gigant på kontraktmarkedet

Med omsætning på over én milliard og mere end 400 ansatte.

Holmris og B8 fusionerer.

Det skriver parterne i en fælles pressemeddelelse.

De to kæmper på kontraktmarkedet - og bysbørn i Bjerringbro - skaber dermed en dansk gigant med produktion og handel og indretning på markedet for professionelle møbelkunder.

Fusionen vil få en samlet årsomsætning på 1,1 mia. kroner og mere end 400 medarbejdere.

- B8 besidder i dag en række velimplementerede it- og ERP-systemer, moderne produktionsfaciliteter og gennemprøvet service- og miljøkoncepter, og det kan vi og vores kunder med fordel drage stor nytte af, siger administrerende direktør i Holmris - Henrik Holmris - i pressemeddelelsen.

Holmris-chef i spidsen

B8 har hidtil reelt været eneejet af Grundfos ved industrigigantens frontfigur Niels Due Jensen. Han bliver nu mindretalsaktiomær i fusionsselskabet. Og skriver i pressemeddelelsen:

- Det har været vigtigt for mig og familien, at B8 har fundet en fremtidssikret havn og heri ser jeg fusionen med Holmris, som en rigtig god løsning, der også sikrer at arbejdspladser fastholdes i Bjerringbro, udtaler Niels Due Jensen.

Hovedsædet og produktionen kommer til at ligge på Martin Bachs Vej i Bjerringbro, hvor B8 i dag har til huse. Til gengæld får Henrik Holmris rollen som topchef. Mens det ikke fremgår, om B8-topchef Peter Arndrup Poulsen skal spille en rolle.

Kapitalfond som hovedaktionær

Ejerkredsen består af den hidtil Holmris-ejende kapitalfond BWB Partners som hovedaktionær, Grundfos-leder Niels Due Jensen, Holmris-topchef Henrik Holmris, Holmris-direktør Niels Henrik Lauritzen og en kreds af ledende medarbejdere.

Fusionen afhænger af, om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil godkende den. Det forventes at ske inden for 8 uger.

Partnerne har valgt ikke at offentliggøre købesummen, skriver de i pressemeddelelsen.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129