23948sdkhjf

Nye tal: Dansk tekstilkæmpe overgår sine egne forventninger

Den Aalborg-baserede tekstilvirksomhed Gabriel, som især eksporterer møbeltekstiler til et verdensmarked, har startet sit forskudte regnskabsår 2017/2018 med raketfart.

I en ny kvartalrapport, som er blevet forelagt fondsbørsen, kan Gabriel fremvise en omsætning, der er 24 procent bedre end samme periode forrige år.

Gabriel skriver, at stigningen er en kombination af vækst i det gamle Gabriel og i aktiviteter, som siden hen er blevet opkøbt.

I november 2016 faldt købet på plads af den britiske skærmvægsproducent Screen Solutions.

- Der har i markedet været realiseret flere større projekter, som i årets første kvartal positivt har påvirket omsætningsvæksten i flere af koncernens forretningsenheder. Projekter som disse er almindeligt forekommende, men udgør i første kvartal en større andel af koncernens omsætning end normalt, skriver direktør Anders Hedegaard Petersen i kvartalsrapporten.

Fordi omsætningen fra projekter er svær at forudsige, er det usikkert for ham at spå, hvad der vil ske med omsætningen i årets 3 følgende kvartaler.

Kvartalets driftsresultat blev et overskud på 13,7 mio. kroner. Det er 64 procent bedre end sidste års resultat for 1. kvartal, som var 8,4 mio. kroner.

Kvartalsresultatet er bedre, end Gabriel på forhånd havde forventet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094