23948sdkhjf

Et canadisk hovedbibliotek - en millionordre i Danmark

Den svenske Lammhults-koncern oplyser i en børsmeddelelse, at koncernen har landet 2 betydelige ordrer på indretning af 2 udenlandske biblioteker, og den ene ordre betyder travlhed i Danmark.

Lammhults Bibiliteksdesign i den sydjyske by Holsted får til opgave at indrette et helt nyt hovedbibliotek i den canadiske millionby Calgary. Biblioteket fylder 22.000 kvadratmeter, og Lammhults Biblioteksdesign skal blandt andet sætte 7000 hyldemeter op.

Værdi: 4,5 millioner danske kroner.

- Vi har før haft ordrer af den her størrelse, men det er bestemt ikke hver dag, siger Mikael Kjeldsen, adm. direktør hos Lammhults Biblioteksdesign, som fortæller, at det har taget 3-4 år bearbejdning at opnå ordren.

Det er firmaets kontor i USA, der har forfulgt muligheden. Det er det norske arkitektfirma Snøhetta, som har tegnet biblioteket i firmaets tegnestue i New York. Og Lammhults Biblioteksdesign har opnået ordren efter en offentlig udbudsrunde.

Det rammer spredt. Men omtrent én gang om året får Holsted-firmaet til opgave at indrette et betydeligt stort hovedbibliotek i en af verdens større byer.

I 2016 vandt Lammhults Biblioteksdesign en ordre i belgiske Gent. Den gang var leverancen var 7 millioner værd.

Lammhults Bibliteksdesign i Holsted har rødder i virksomheden Bibliotekscentralen, som senere skiftede navn til BCI. Den svenske Lammhults-koncern købte Holsted-virksomheden op i 2002 og omdøbte BCI til Lammhults Biblioteksdesign i 2009.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125