23948sdkhjf

SKI koster virksomheder over 100 mio. kroner

Opsagte leverandøraftaler inden for bl.a. møbler til undervisning og biblioteksinventar koster erhvervslivet dyrt. Flere steder er man klar til at kræve erstatning.
Dagbladet Børsen skriver torsdag, at danske virksomheder, der leverer varer og tjenester til det offentlige, tilsammen står med en regning på 100-200 mio. kroner, som kan tilskrives Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI).

Baggrunden er, at SKI ikke har overholdt EU’s udbudsregler, og derfor er man nu ved at opsige leverandøraftaler på 16 forskellige områder – herunder møbler til undervisning og biblioteksinventar.

Med henvisning til DI oplyser Børsen, at i alt 263 leverandører på de 16 vareområder er ramt af opsigelserne. Hertil kommer de virksomheder, der blev fravalgt i budrunden:

- Hvis man antager, at antallet af tilbudsgivere er det dobbelte af antallet af leverandører, nærmer vi os en udgift på 100 mio. kroner, som bare er spildt. Og lægger man dertil, at både leverandører og de tilbudsgivere, der tidligere blev fravalgt, vil byde på aftalerne, når de udbydes igen, er udgiften på den forkerte side af 100 mio. kroner, siger chefkonsulent i DI Peter Bay Kirkegaard til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095