23948sdkhjf

Skole og designere vil tænke helt nye møbeltanker sammen

En gruppe møbelsnedkerelever og designere er igen i år gået sammen om at skabe unikke møbler.

De må ikke være set før. Og de skal passe til den lille, moderne storbybolig.

"Skud på Stammen" hedder projektet, hvor elever fra snedkeruddannelsen på erhvervsskolen Next Uddannelse København og en gruppe udvalgte designere mødes.

- Skud på Stammen er et godt eksempel på traditionen for, at godt design skabes mellem den dygtige formgiver og den talentfulde håndværker, siger Torkel Milling, der er projektleder på Skud på Stammen og faglærer på Next Uddannelse København.

I årets udgave deltager 23 møbelsnedkerelever, 1 beklædningselev og 16 designere, der tilsammen har skabt 15 møbler.

- I takt med at flere og flere søger mod byen, bliver der også mere rift om kvadratmeterne. Det betyder, at der bliver et stigende behov for møbler, der passer ind i den lille lejlighed, siger Torkel Milling og forklarer videre:

- Men formålet med Skud på Stammen er ikke at være kommerciel og skabe møbler, der ender i produktion. Det vigtigste er at skabe en legestue for både designere og elever, som gerne skal hjælpe dem med at udfordre normer, siger han.

Projektet foregår hos Next Uddannelse København, men flere virksomhedspartnere er med.

Blandt andre FDB Møbler:

- Dansk møbeldesign kan ikke udelukkende hvile på fortidens store designklassikere. Der er brug for også at give plads til og støtte op om nye tanker og nye talenter, som dem, der forløses i forbindelse med Skud på Stammen. Derfor er projektet noget, der ligger FDB Møbler meget på sinde, siger Ole Kiel, direktør for FDB Møbler.

Som nyt i år kan alle møbler fra Skud på Stammen opleves i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København indtil 6 april. I husets foyer.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11