23948sdkhjf

Markant fremgang hos Vamdrup Møbelhus

Med en 2010-vækst på 40 % høster virksomheden fra Kolding-egnen nu fortjenesten af flere offensive tiltag.
Møbelhandler Søren Guldhammer Nielsen har god grund til at klappe i hænderne i disse dage.

Han kan sammen med sine ansatte i Vamdrup Møbelhus se tilbage på et 2010, hvor det er lykkedes at trodse nedgangen i den trængte møbelsektor:

- Jeg har været selvstændig møbelhandler i 13 år nu, men aldrig tidligere oplevet sådan en vækst. Faktisk er vi gået hele 40 % frem og har en bruttoavance på hele 43 %, fortæller Søren Nielsen, som i årets løb har udvidet medarbejderstaben fra to til seks ansatte.

Større butik og lavere husleje
Søren Nielsen har tidligere været indehaver af Trend Møbler i Kolding, men med årene blev butikken for lille, og Søren gik i tænkeboks. Skulle han leje sig ind eller måske bygge selv i Koldings nordlige bydel tæt på Bilka?

- Jeg regnede og regnede men turde ikke, erkender Søren Nielsen.

Stik imod alle råd flyttede han forretningen til den lille by, Vamdrup. Her lå BJ Bolig, hvor ejer Børge Juhl var kørt træt i det og ville lukke. For Søren Nielsen var det en oplagt mulighed for at åbne en stor butik med billigere husleje end i Kolding, og på den måde blev BJ Bolig til Vamdrup Møbelhus.

Flere penge til markedsføring
Søren Nielsen erkender, at flytningen til Vamdrup har givet forretningen en ringere beliggenhed. Derfor valgte han også hurtigt at øge markedsføringsbudgettet; blandt andet med annoncering på tv:

- Jeg tog en beslutning om at gøre butikken mere lys og venlig, ansatte en indretningskonsulent og skruede voldsomt op for markedsføringen. Tv-reklamer var et kæmpe sats, men jeg var løbet træt i dansen mellem rød og sort streg på bundlinjen år efter år, fortæller han.

Samtidig har Søren Nielsen erfaret, at flere af de faste kunder fra tiden i Kolding fortsat kommer i butikken, selvom adressen nu er rykket godt 15 km. mod sydvest:

- Jeg vil i dag tro at 60-70 % af min omsætning ligger i Kolding. Efter vi er gået på tv, har vi desuden fået kunder fra både Fyn og helt ned til den tyske grænse, slutter Søren Nielsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094