23948sdkhjf

Eksportvirksomheder vil investere mere i 2011

Stigende indtjening betyder, at mange danske eksportvirksomheder planlægger at skrue op for investeringsblusset i det kommende år.
42 % af de danske eksportvirksomheder forventer at øge investeringsniveauet i 2011, og det er en klar fremgang i forhold til sidste år, hvor det tilsvarende tal lød på 30 %.

Tallene stammer fra en netop offentliggjort undersøgelse, som Rambøll og Jyllands-Posten står bag.

Her fremgår det også, at blot 8 % af virksomhederne forventer at skære ned på investeringerne i det kommende år.

Delte meninger blandt eksperter
Ifølge aktieanalysechef Bjørn Schwarz fra Sydbank hænger udviklingen sammen med, at mange virksomheder har erkendt, at konjunkturudsigterne er blevet mere robuste. Det har skabt øget optimisme:

- Mange er blevet overraskede over, hvor hurtigt omsætningen og i særdeleshed indtjeningen er kommet op i gear igen, efter at forretningerne er blevet trimmet ret kraftigt, siger han til Jyllands-Posten.

Hos Nordea mener cheføkonom Helge Pedersen, at tallene lover godt, mens cheføkonom Jacob Warburg fra Danmarks Eksportråd til gengæld forholder sig skeptisk:

- Der er ikke meget gang i investeringer og det hænger sammen med, at der mange steder fortsat er ledig kapacitet. Når virksomhederne forventer et større investeringsniveau, er det kun større i forhold til et ret lavt niveau, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093