23948sdkhjf

Nu vil David for alvor til Danmark

Svenskerne åbner et kontor og finder en landechef hos et kendt dansk møbelmærke.

For cirka 30 år siden skabte den svenske DJ og designer David Carlson sit designmærke "David design", som især har solgt sine møbler til professionelle kontraktkunder.

I årtiernes løb er nogle af møblerne endt i Danmark. Især på grund af den mangeårige møbelfigur Per Møller, som i mange år har været tæt på svenskeren og hans firma.

I en årrække har han drevet FDB Møblers butik i Gilleleje. Men nu springer han ud som ny landechef og skal opbygge David Designs første deciderede salgsorganisation i Danmark.

- Det har været vældigt interessant at etablere en detailbutik, som fik succes fra dag ét. Det er med stort smil og en høj grad af stolthed, at jeg nu kan se det køre videre, siger han til Wood Supply.

Det nye job "er mere ham".

- FDB var et sjovt eventyr, men det her passer til mine egne personlige kompetencer og den profil, som jeg har. Jeg ville ikke fortsætte med at skulle drive en detailbutik.

Og hvad siger han om David Design?

- Det er svensk. Og det er ærligt hele vejen igennem. Det er produceret i Sverige, og hovedkontoret er i Sverige. Vi adskiller os fra de fleste, som er optaget af volumen og salg og er i stedet optaget af passion og engagement. Organisationen er kendetegnet af en høj grad af nærvær. En passion for tingene som kan ses, høres og mærkes, siger han.

I tidernes løb har Per Møller selv ført David-møbler ind i Danmark som salgschef hos indretnings- og designfirmaet Interstudio. Der står også møbler fra David Design i FDB-butikken i Gilleleje. Men salget har hidtil været "reaktivt", som han kalder det. Hvor David Design-møbler tilfældigvis har været udplukket til projekter, hvor de kunne passe ind.

Den nye organisation skal gøre salget proaktivt i Danmark. Først og fremmest igennem de store indretningskoncerner, som leverer professionelt til kontraktkunder. Men også til boligbutikker.

- Vores produkter er godkendt til kontraktemarkedet. Så er det heller ikke noget problem at komme ind i private hjem. Mange af møblerne er en fryd for øjet, og fungerer de professionelt, så fungerer de også privat.

Flere af David Designs produkter er blevet opkaldt efter David'er som Bowie og Beckham.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078