23948sdkhjf

Miljømærke sender eget møbelkatalog på gaden

Miljømærkning Danmark, som administrerer miljømærkningen Svanemærket i Danmark, har netop udgivet et katalog over svanemærkede møbler, som findes på det danske marked.

- Vi ser i disse år en kraftig vækst i andelen af miljømærkede møbler, når medlemmerne af Netværk for Miljømærket indkøb opgør deres indkøb. Eksempelvis var halvdelen af de møbler, som Nykredit og IF Skadeforsikring købte i 2016, svanemærkede. Og vi kan se, at medlemmernes efterspørgsel er med til at øge udbuddet, siger Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark.

Han nævner for eksempel Rambøll.

For nogle år siden startede koncernen planlægningen af nye arbejdsborde, men kunne ikke finde noget på markedet, som levede op til virksomhedens ønsker, man blandt andet havde om bæredygtighed.

Derfor startede Rambøll en dialog med møbelleverandøren B8 i Bjerringbro, og det har mundet ud i et møbelprogram, som er mærket med det nordiske miljømærke, Svanemærket.

Derudover fylder danske møbelproducenter kun ganske lidt i kataloget, der tæller 74 sider. Ud af 35 Svanemærke-producenter er der kun 4 danske. Og 24 fra Sverige, som med længder er det største leverandørland.

Svanekataloget findes online.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062