23948sdkhjf

Se billederne: Lampeskaberens møbelværker skal omsider lanceres

Efter konkurs, forsinkelse og mystik er PH Furniture en realitet.

Det er et stormombrust og forsinket projekt, som nu omsider er klar til fremvisning og markedsføring, og de første møbler bliver udstillet i dag i Illums Bolighus i København.

I juni 2015 blev det nye møbelbrand PH Furniture præsenteret for offentligheden, og visionen var, at gemte og glemte møbeltegninger af den navnkundige lampeskaber og offentlighedsfigur Poul Henningsen skulle bringes til live og sættes i fremstilling.

Derefter hørte offentligheden nærmest ingenting. Før sidst i 2016, hvor selskabet PH Furniture ApS gik konkurs.

Selskabet var et enmandsfirma, ejet af Mads Bøje, som i juni 2015 var frontfigur for projektet og som personligt stod for lanceringen som ansiget udadtil i flere danske medier.

Han ejede dog ingen rettigheder, og efter konkursen lagde firmaet bag rettighederne afstand til ham og undsagde ham.

- Det er et stykke tid siden, vi sidst havde kontakt med ham. Han gav udtryk for en interesse i at hjælpe os med salg af møbler, og det er der mange, der gerne vil. Men det er én stor fejl, at vi er sat i forbindelse med ham, og desværre fik han taget selskabsnavnet, før jeg selv gjorde, sagde PH-møblernes rettighedshaver Søren Vincent Svendsen til Wood Supply i december 2016.

Det lykkedes aldrig for Wood Supply at træffe Mads Bøje for at få en kommentar til konkursen.

Godt ét år efter er konceptet PH Furniture så klar til lancering, og selskabet bag har offentliggjort en serie af billeder i en pressemeddelse.

Serien er især præget af stålrørsserien, som Poul Henningsen første gang lancerede på Købestævnet i Fredericia i 1932. I den dominerende historieskrivning er de radikalmoderne stålrørsmøbler regnet for at være den væsentlige del af hans møbelarv, som faghistorikere generelt regner for at være et begrænset kapitel.

Netop dén opfattelse: At han egentlig kun lykkedes med stålrørsmøblerne, forsøger PH Furniture nu at udfordre med nogle møbelstykker, som aldrig før har været produceret.

Wood Supply har forsøgt at få et interview med Søren Vincent Svendsen, som står i spidsen for PH Furniture.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094