23948sdkhjf

DM i Skills: Her dyster de på en virkelig klassiker

Onecollection har skænket fabriksoriginale stel til de unge dystende. På én bestemt betingelse.

Når DM i Skills i dag begynder i MCH i Herning i dag skal de dystende møbelpolstrere putte hænderne på Finn Juhls overpolstrede lænestol, Pelikanen.

Onecollection i Ringkøbing, som siden 1998 har været betroet Finns Juhls designarv, har skænket rigtige Pellikan-stel til konkurrencen.

- Jeg er sikker på, det bliver en spændende udfordring for dem at skulle polstre en rigtig klassiker, siger Onecollection-direktør Henrik Sørensen.

- Den er utroligt organisk, der er ingen rette linjer, og det er ikke noget, man bare putter ind i en symaskine. Det er rigtigt håndarbejde med tråd og krum nål, og syningen skal ligge flot og være flad. Ellers ligner det et ar eller stopningen af en gammel bamse. Hele udtrykket afhænger af det håndværksmæssige niveau, siger han.

Fornøjelsen er helt på deltagernes side. Anne-Dorte Sørensen, der i lære hos Kjærs Polsterværksted i Aabenraa, kendte ikke stolen på forhånd, men hun er allerede blevet glad for den.

- Jeg har researchet på den og været ude og prøve den, og det er en vildt behagelig stol, der er anderledes fra så mange andre. Der er mange sjove former, og sværhedsgraden er sat godt op, siger hun.

Pelikan-stellene er skænket med den klausul, at de færdige stole aldrig må videresælges, og sådan vil møblerne også blive mærket på bundstykket.

Anne-Dorte Sørensen skal heller ikke nyde noget af at sælge:

- Jeg glæder mig helt vildt til at få den med hjem. Det er en fed stol at kunne have i resten af sit liv, og der er en god historie med den.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094