23948sdkhjf

Nordisk gigant køber dansk skolemøbel-producent

Udviklingen skal styrkes og arbejdspladser bevares.

Den svenske Lekolar-koncern, der omsætter for over én milliard kroner i hele Norden, køber nu den danske skolemøbelproducent SIS International i Middelfart.

Parterne offentliggør ikke købssummen. 

- Vi har købt SIS's position på det danske marked for skole- og undervisningsmøbler, og SIS er helt sikkert det bedste brand, der findes i Danmark. De findes overalt og har indrettet skoler i over 90 år, siger Jesper Mortensen, der er dansk landechef i Lekolar-koncernen.

Han fortsætter selv sit daglige virke i Lekolars danske hovedkvarter i Glostrup.

Stort set alt fortsætter også som hidtil hos SIS i Middelfart. Med samme daglige ledelse.

- Vi har helt klart købt op for udvikle og ikke for at afvikle. Vi skal bruge SIS til at udvikle nye produkter til undervisningsmiljøer i tæt samarbejde med arkitekter, designere og brugere ude på skolerne, siger han.

Der er noget i det for Lekolar. Og noget i det for SIS.

På den ene side har SIS altså nogle stærke kompetencer, som Lekolar kan bruge i produktudviklingen. På den anden side kan Lekolars salgsorganisation i hele Norden få SIS-produkterne bredere solgt, pointerer han.

Lekolar har en rammeaftale med Statens og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), som gør Lekolar til storleverandør til danske skoler og institutioner.

- Så den position vil vi styrke i Danmark ved at tage en masse dygtige mennesker ind. Og forhåbentlig vil vi øge produktionen i Middelfart og forhåbentlig også udvide.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078