23948sdkhjf

Efter 10 år med lamper: Nu laver de møbler

Belysningsproducenten Vita Copenhagen lancerer sin største fornyelse siden firmaets start for 10 år siden.

Jubilæumsåret bruges på at supplere Vitas lampekollektion med en møbelserie.

Vita har især fokus på at skabe mindre og fleksible møbler til mindre, især urbane rum. Hvor en bænk ikke bare er en bænk. Men også en hylde, hvis forbrugeren vil have det sådan.

- Vi ser, at flere lever som singler og der bliver færre kvadratmeter per bolig, så den høje grad af fleksibilitet, vi har i vores lamper, får vi også i vores møbler, siger Jacob Nannestad, der er direktør i det københavnske designhus.

Møbelkollektionen er planlagt til at passe ind i det såkaldte "affordable-segment" for design, hvor flest mulige kan være med på priserne.

Produktionen foregår i Asien.

- Igennem 10 års erfaring med lamper har vi opbygget et team i Asien, som laver kvalitetskontrol derude, og den erfaring skulle gerne komme os til gode.

Også for miljøet

Den filosofi, som Vita Copenhagen i 10 år har lavet belysning med, skal altså udvides til også at omfatte møbler. Møblerne ankommer i flade pakker til slutbrugerne, som selv skal samle møblerne , og det har blandt andet været designernes opgave at optimere saml-selv-løsningerne, så de er smarte, nemme og af høj kvalitet.

- Det er blandt andet medvirkende til, at vi er leveringsdygtige indenfor 5 hverdage, og at vi kan sende varerne rundt, uden at det koster en masse. Det er også bedst for miljøet, siger Jacob Nannestad til Wood Supply.

Han glæder sig nu til at præsentere møbelkollektionen på årets messer, hvor Vita copenhagen vil præsentere møblerne på en ny og innovativ måde.

Den nye messestand får premiere på messen IMM i Köln, som foregår i næste uge.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125