23948sdkhjf

Møbler skal da ses i biografen

Eksklusiv mulighed for at se en ny danskproduceret møbelfilm i denne weekend.

Både fortiden og fremtiden i fokus hos makkerparrret Barbara Læssøe Stephensen og John Johansen fra One Day Production, som har skabt en kort dokumentarfilm om dansk møbelkultur.

Filmen "Møbler af Menneskehånd" blev skabt til Snedkernes Efterårsudstilling 2017 og kan nu ses i biografen Grandteatret i København, hvor den vises lørdag 13. januar.

Filmen går tilbage til Snedkerlaugets årlige møbeludstilling, der blev holdt i årene fra 1927 til 1966 og trækker tråden frem til den mere kunstfokuserede Snedkernes Efterårsudstilling, som årligt har fundet sted siden 1980 og hvor filmen følger flere af 2017-udstillerne i deres arbejde.

Barbara Læssøe Stephensen er selv barnebarn til arkitekt Magnus Læssøe Stephensen (1903-1984), som udstillede på Snedkerlaugets Møbeludstilling.

- Jeg har haft et personligt kendskab og en interesse i lang tid, og det er et vigtigt stykke Danmarkshistorie at fortælle om, hvordan en række mennesker kunne samarbejde på nye måder og skabe et dansk eksporteventyr, som blev en kulturel identitetsskaber for Danmark, siger hun om sin film.

"Møbler af Menneskehånd" vil i en periode blive vist ved særlige lejligheder som denne biografforevisning og i forbindelse med udstillinger.

Senere forventer Barara Læssøe Stephensen, at filmen vil blive frigivet, så den kan ses via internettet hjemmefra.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109