23948sdkhjf

Kæmper videre for Svanen

Kriterierne for det fælles nordiske miljømærke er konkurrenceforvridende, mener man hos VinduesIndustrien. Nu bliver sagen bragt op i Folketinget.
Vinduesbranchen vil have miljøordningen til at droppe accepten af vakuumimprægnerede trævinduer, da denne produktionsmetode belaster miljøet. Desuden er det konkurrenceforvridende, lyder det fra de danske producenter. Det skriver Byg-Tek.

Det danske sekretariat i det fællesnordiske miljømærke fremsatte ellers et forslag om imprægneringsforbud med støtte fra den danske miljøminister. Men de øvrige nordiske lande bakkede ikke op om forslaget:

- Svenskerne mener, det er for dyrt at fremstille vinduer af kernetræ, som vi gør det. De foretrækker at bruge billigere træ og i stedet vakuumimprægnere træet. Men det kan da ikke være rigtigt, at et miljømærke ligefrem forsvarer miljøfjendtlige produktionsmetoder, lyder kritikken fra Johny Jensen, direktør i VinduesIndustrien.

Danske vinduesproducenter er gået væk fra imprægnering
De fleste danske producenter er på opfordring fra Miljøstyrelsen gået væk fra produktionen af vakuumimprægneret træ, supplerer Johny Jensen. Han vil nu have de danske politikere til at se på sagen:

- De danske politikere skal vide, at de danske vinduesproducenter presses økonomisk, mens miljøet lider skade i den nuværende svanemærkeordning, siger han til Byg-Tek.

Tage Leegaard, som er miljøordfører for Konservative, er netop gået ind i sagen og tager den nu op i Folketingets Miljøudvalg.

Svanen selv mener, at den danske vinduesbranche med fordel kan tilslutte sig mærket, også i den nuværende form. Producenterne kan blot supplere med oplysningen om brugen af kernetræ, lyder kommentaren fra det fra det fælles nordiske miljømærke.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078