23948sdkhjf

Nu vokser Unimerco igen

I seneste regnskabsår var der atter sorte tal på bundlinjen, og siden juni har omsætningen også været stigende.
Som så mange kolleger i branchen tog Unimerco et gevaldigt dyk under krisen, hvor virksomheden i 2008/09 måtte tage til takke med et underskud før skat på 54 mio. kroner.

Men et år senere ser situationen anderledes lys ud. Nu er resultatet nemlig forvandlet til et overskud på 39 mio. kroner. Det skriver dagbladet Børsen.

Fremgangen er sikret trods en lille nedgang i omsætningen, der er faldet med 10 mio. til 536 mio. kroner. Koncernchef Kenneth Iversen kan dog melde om stigende omsætning siden juni, hvilket især skyldes stor fremgang i Kina, USA, Tyskland og Sverige.

Mere effektiv produktion
Fremgangen på bundlinjen skyldes hovedsageligt en række rationaliseringer, der har betydet, at medarbejdertallet er faldet fra ca. 650 til 550 på bare to år.

Kenneth Iversen forventer dog ikke, at medarbejdertallet skal øges markant igen, selv om pilen nu peger opad. Det skyldes først og fremmest, at Unimerco under krisen har forbedret sin effektivitet.

Konkret har Sunds-virksomheden bl.a. udviklet nye måder at fremstille værktøj på. I tooling-divisionen – med skærende værktøjer og måleværktøjer – er man således næsten færdig med udviklingen af et avanceret stykke software til valg og konstruktion af specialværktøj:

- Den vil radikalt ændre vores konstruktion og produktion af specialværktøjer, hvor ordreproduktion baseret på få styk og i mange varianter vil indgå i et masseproduktionsforløb, siger Kenneth Iversen til Børsen.

Overskud på 170 mio. kroner i 2013/14
Når Unimerco kan omsætte for mere med relativt færre medarbejdere end tidligere, skyldes det også, at man i fastening-divisionen er blevet meget mere internationaliserede. Her udgør handelsvarer en stigende andel af omsætningen, og det kræver færre egne medarbejdere, forklarer Kenneth Iversen.

Vanen tro er han ikke bange for at melde ambitiøse mål ud for den danske værktøjskoncern. I de kommende år ventes en forbedring i omsætningen på 100 mio. kroner årligt, så man når en samlet omsætning på 900 mio. kroner i 2013/2014. Samme år skal overskuddet før skat op på 170 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096