23948sdkhjf

Juletræer: Stort udbud, men prisen er den samme

Mellemhandlerne scorer kassen på juletræer.

Hver dag op til jul bringer Wood-Supply en historie om juletræer til at sætte den rette stemning. Wood-Supply ønsker glædelig jul.

Der er god forretning i at dyrke juletræer, så udbuddet er stort i år. Markedet har ændret sig, så der fra at være mange, mindre juletræsproducenter, nu er få men større spillere.

Men selvom der er flere træer, får det ingen betydning for de priser, forbrugerne skal betale, siger skovridder Henrik Buhl fra skovejernes organisation Skovdyrkerne i Midtjylland.

- Markedet for juletræerbliver overstrøet med grønne grannåle, prisen på træerne falder, men det kommer ikke nødvendigvis forbrugerne til gode. Salgsprisen er stadig den samme, for mellemhandlerne tager bare en større bid af kagen, siger han til Midtjyllands Avis.

Han forklarer, at man ser samme tendens i Tyskland, hvor det hverken er producenten eller kunden, der skummer fløden af de mange træer, men derimod mellemhandlerne, der scorer en ekstra god gevinst hen over højtiden.

Henrik Buhl tilføjer, at det koster omkring 70 kroner plus moms at dyrke et træ, mens salgsprisen altid ligger i omegnen af 250 kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078