23948sdkhjf

Badehotel genopstår som trækonstruktion

Fredag formiddag kunne parterne omkring Svinkløv Badehotel fortælle nyt om genopførelsesplanen.

Danmarks største træhus, der blev opført i 1925 og som brændte 26. september 2016, bliver genopført som en traditionel stolpeværkskonstruktion.

Det oplyste Mette Tony, der er indehaver og arkitekt MAA hos Praksis Arkitekter, på pressemødet, der blev holdt i Utzon Centret i Aalborg.

Praksis Arkitekter er totalrådgiver på genopførelsesprojektet.

- Det bliver en løsning med gammeldags samlinger og uden moderne fugtmembraner. Der investeres meget i at opnå den højst mulige kvalitet, siger Mette Tony til Wood Supply.

Derudover er det sparsomt med konkrete oplysninger omg byggeriet.

Bestyrelsesformand Steen Royberg ønskede heller ikke at dele den forventede byggesum med det fremmødte presseopbud.

Gruppen bag Svinkløv-projektet kunne dog fortælle, at der er lagt op til lokal nordjysk arbejdskraft i de kommende udbudsbetingelser.

Borgmester Mogens Gade (V) i Jammerbugt Kommune ser med glæde frem til genopførelsen. Fra kommunens side lægges der op til at godkende en byggeplan, der udvider det gamle badehotel for at skabe plads til blandt andet toiletter på alle værelser, som ikke fandtes i den nedbrændte udgave.

- Det er ikke noget, vi kan forsvare, men vi gør det alligevel, når vi taler om at bygge i naturen. Vi har stillet krav om, at det skal falde naturligt ind i landskabet og være så tro mod den oprindelige sokkelgrund som muligt, men vi giver alligevel dispensation for at gøre det muligt at drive det gamle hotel på en moderne måde, siger han til Wood Supply.

Der venter nu en udbudsrunde på opgaven. Den vil ifølge Mette Tony komme til at kræve særlige kompetencer med byggeprojektets særprægede karakter. Hun vil ikke sætte navne på de virksomheder, hun forestiller sig kan komme i spil.

Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078