23948sdkhjf

1000 slags toilet-sæder gav løbsk lager

Planlægning og ugentlige tavlemøder har nu fået nedbragt lageret.

For to år siden stod Pressalit med et enormt lager.

Der var indført et nyt ERP-system, og det betød, at firmaet havde mistet overblikket. Det fik medarbejdere til at gardere sig og sende ekstra mange toiletsæder på lager.

På et tidspunkt nåede lageret helt op på 270.000 toiletsæder. Pressalits 300 medarbejdere producerer til et marked, hvor forbrugerne kræver stadigt mere individuelle løsninger.

Virksomheden har i dag omkring 1000 forskellige toiletsæde-modeller. Det gør det svært at holde lagerbeholdningen nede. Lageret var ved at vokse ud over alle grænser.

- Det var de forkerte varer vi havde liggende, fortalte Henrik Damborg, Supply Chain direktør hos Pressalit, da han talte på netværket Fuld Skrues møde forleden.

Forecasts
Den situation fik ledelsen i Pressalit til at tænke nye tanker. Det måtte kunne lade sig gøre at lave et system med forecasts og løbende tilretninger, så man hele tiden var på forkant af problemerne.

- Vi ville være mere fleksible og vi ville reducere lagerbindingen, siger Henrik Damborg.

Men gennem en grundig proces fik Pressalit opbygget et system, hvor salgsafdelingen på månedlige møder rapporterer, om salget holder sig på det forventede niveau, eller om der er stigninger eller fald.

Tavlemøde hver uge

- Vi kører med et tavlemøde en gang om måneden. Fem dage før mødet, rapporterer salgsafdelingen om der er afvigelser i forecastet. Har vi for eksempel landet nogen nye kunder, eller er der nye produkter, som har et stort salg? Det er tit svært at forudsige indsalg af nye produkter. Vi starter mødet med at gennemgå hvor der er ændringer i forhold til det forventede forecast. Det akkumulerer vi op i produktfamilier, og så afgør vi, hvor meget vi skal producere, siger Henrik Damborg.

Tavlemøderne gør, at produktionen i dag i langt højere grad kan rette sig ind efter ændringer i salget. Salgsafdelingen er også blevet bedre til at give retvisende forventninger, og der er kommet en erkendelse af, at afdelingerne indbyrdes er afhængige af hinanden.

Plads til produktionen
I dag er lageret nede på 165.000 toiletsæder. Det har frigivet plads til produktionen.

- Samtidig har vi langt færre varer i dag, som er ukurante, siger Henrik Damborg.

Hvor Pressalit tidligere måtte ændre produktionen med meget kort varsel, så kan virksomheden i dag fastlægge en produktionsplan for en uge og holde den.

- Det giver en større forudsigelighed for produktionen. Samtidig har vi for eksempel fået det ud af det, at vi har kunnet få emballage leveret, når vi skulle bruge det, og derfor ikke har skullet lagerføre emballagen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173