23948sdkhjf

Stor fremgang hos Illums Bolighus

Selvom salget af møbler fortsat er berørt af finanskrisen, formåede Illums Bolighus at realisere et overskud på 14,4 mio. kroner.
Et fokus på stram omkostningsstyring samt ikke mindst et stigende salg er baggrunden for, at ledelsen i Illums Bolighus netop har præsenteret det bedste årsregnskab set over de sidste fem år.

Resultatet lyder på 14,4 mio. kroner og det er en fremgang på mere end 10 mio. kroner i forhold til året før.

Samtidig er omsætningen steget fra 189,5 til 216,4 mio. kroner, og samlet set skaber det en overskudsgrad på 8,4 %:

- Stigningen i omsætningen er hovedsageligt sket på mindre langvarige forbrugsgoder, mens større og dyrere varer som møbler fortsat er berørt af finanskrisen, oplyser virksomheden i sin ledelsesberetning.

Omsætningsniveau fastholdes i det nye regnskabsår
Ledelsen betragter virksomhedens økonomiske udvikling som meget tilfredsstillende og forudser, at den neutrale til positive udvikling i retailmarkedet vil fortsætte i 2010/11.

Den vurdering afspejler sig i de regnskabsmæssige forventninger til det nye regnskabsår, hvor investeringsniveauet ventes at ligge på et moderat niveau:

- Ledelsen forventer i 2010/11 en neutral til positiv omsætningsudvikling i forhold til 2009/10 samt et positivt resultat. Dette resultat forventes dog ikke at overstige resultatet for regnskabsåret 2009/10, vurderer ledelsen.

Om Illums Bolighus A/S
Selskabets omdrejningspunkt er hovedbutikken på Amagertorv i København, som i Danmark er suppleret af flere butikker i Københavns Lufthavn samt en sæsonforretning i Tivoli.

Herudover ejer virksomheden varehuse i Oslo og Stockholm via to 100 % ejede datterselskaber. Endelig findes et Illums Bolighus i Århus, som drives på franchisebasis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078