23948sdkhjf

Møbelkæde udvider antallet af butikker

For første gang i 1½ år har BoConcept oplevet kvartalsmæssig fremgang i antallet af butikker. For hele regnskabsåret venter ledelsen en nettotilvækst på 10.
Der blæser mildere vinde over BoConcept, som torsdag, for tredje gang i træk, kunne offentliggøre et kvartalsregnskab med positive vækstrater .

Fremgangen i regnskabstallene kan mærkes ude blandt franchisetagerne, og for første gang i 1½ år bød 2. kvartal af regnskabsåret 2010 på nettotilvækst i antallet af nye butikker.

I kvartalet, der dækker perioden 1. august til 31. oktober, er der åbnet 10 nye butikker og lukket seks – altså en tilvækst på fire.

Samlet set er der i første halvår åbnet 14 og lukket 12, hvilket bringer det samlede antal butikker op på 240.

Nyt butikskoncept godt fra start
BoConcept har i år lanceret et nyt butikskoncept, ”Inspiration Stores”, som tegner sig for fem af de 14 nyåbninger. I alt består kæden nu af 12 butikker af denne type.

”Inspiration Stores” er mindre end de traditionelle ”Brand Stores” og er målrettet lokationer med meget høj trafik.

Formålet med det nye butikskoncept er at øge kendskabet til BoConcept-brandet og skabe synergier med nærliggende ”Brand Stores” inden for såvel afsætning som omkostninger:

- I Danmark blev den første inspiration store åbnet i september i stormagasinet Illum i København, og aktiviteten i butikken og de tilstødende brand stores har understreget det betydelige forretningsmæssige potentiale i denne udvidelsesstrategi, lyder det fra BoConcept.

30-35 nye butikker i 2010/11
Generelt betegner BoConcept fortsat trafikken til butikkerne som lav, men det er lykkedes at stabilisere udviklingen.

På de fleste markeder peger pilen således opad, og det skaber forventninger om en fortsat stigende interesse for at blive franchisetager:

- Drevet af bedre markedsvilkår og et attraktivt franchisekoncept forventes kæden således udvidet med 30-35 nye butikker i indeværende regnskabsår fordelt på både eksisterende og nye markeder som Tyrkiet, Taiwan og Vietnam, oplyser BoConcept.

Samtidig planlægger ledelsen at lukke 20-25 eksisterende butikker, og forventningen er derfor, at det samlede antal butikker vil stige med 10 i 2010/11. Til sammenligning faldt butiksantallet med ni i sidste regnskabsår.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078