23948sdkhjf

Nyt maleanlæg tjent hjem på to år

Expedit har skiftet teknologi indenfor pulverlakering og er garanteret 10 procent mindre materialeforbrug.

Inventar- og designvirksomheden Expedit har netop skiftet til den nyeste teknologi inden for pulverlakering.

Det gamle pulveranlæg skulle udskiftes for at øge kapaciteten og dermed dække en øget efterspørgsel og trække lønproduktion hjem, oplyser virksomheden.

Valgte ny teknologi
Efter dialog med mulige leverandører stod valget mellem to alternative pulversystemer, og valget faldt på Gema/GA Hansen, der kunne stille med en ny og bedre spray-teknologi i malekabinen. Samtidig har Ideal-Line leveret ny conveyer, forbehandling og ovn.

- Vi kendte injektorteknologien, men vi kunne se, at den nye OptiSpray teknologi ville give os et kvalitetsmæssigt og produktionsmæssigt spring frem, siger teknisk chef Peter Udsen, Expedit, som vurderer, at pumpen er bedre til at styre lagtykkelsen.

- Vi har større sikkerhed for, at opdækningen holder målene og dermed større sikkerhed mod ommaling. Det var mere usikkert med den almindelige injektor teknologi. Samtidig øger vi gennemløbshastigheden med 50 procent og får flere emner gennem malekabinen. Samtidig undgår vi ekstra kontrol og ommaling, fordi kanter og hulrum ikke har fået nok, siger han.

Sparer 11.000 kilo pulver
Gema/GA Hansen har givet Expedit en skriftlig garanti på, at man kan reducere forbruget af pulver med 10 procent. Det svarer til 11.000 kilo pulver på et år, som du kan gange med prisen pr. kilo.

- Med besparelser og bedre produktivitet er det nye anlæg tilbagebetalt på lidt over to år, forklarer Peter Udsen.

Den nye malekabine er udstyret med 28 pistoler mod 16 i den gamle. Hver pulverpistol har sin egen pulverpumpe. Malekabinen er leveret af GA Hansen, som repræsenterer schweiziske Gema i Skandinavien.

En af forbedringerne er den såkaldte Precise Charge Control, PCC-indstilling, hvor svære detaljer får den ønskede lagtykkelse, uden at de plane dele får påført mere pulver end tilsigtet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125