23948sdkhjf

Århusiansk spådom: Udlejning overhaler snart salg af møbler

En virksomhed behøver slet ikke at købe sit kontormøblement.

Den Holmris-ejede kontorvirksomhed 3R Kontor har lanceret et udlejningskoncept. Og direktør Steffen Max Høgh tror så stærkt på idéen, at han spår, at næsten al salg er blevet til udleje om få år.

Også selv om han i dag møder megen skepsis ude på markedet.

- Markedet vil forandre sig rigtig stærkt i den retning. Det er det smarteste, og taler man om cirkulær økonomi, er det drømmescenariet, siger han til Wood Supply.

At leje kan især betale sig for virksomheder, der enten vil flytte eller fusionere inden for en kort årrække. 3R Kontor arbejder med en udregning, der siger, at hvis man skal bruge sine møbler i op til 4 år, giver det god mening at leje.

Og det er lige nøjagtigt situationen for mange firmaer.

- De fleste virksomheder lukker eller flytter inden for de første 3 til 5 år. Det er meget få virksomheder, der vokser sig større det samme sted. Og så er det fjollet at købe møbler, der skal kunne holde i 15 år, og man frigiver sin likviditet til at købe noget andet.

Til gengæld er det 3R Kontor, der skal have penge stående i møbler, men det tager Steffen Max Høgh med ro.

- Vi skal alligevel finansiere alt, hvad vi køber ind, up front, så for os gør det ikke en stor forskel.

En finte for forretningsmanden

Som sælger kan han lide den vedvarende kontakt med kunder, som udleje giver. Kunderne køber ikke og stikker af. De er til rådighed for dialog.

- Jeg får mulighed for at tale med dem om, hvad de er trætte af, så jeg kan hjælpe dem. Det er min finte i det som forrentingsmand.

Når han tror, at udlejning af genbrugsmøbler vil vokse, peger han blandt andet på stigende råvarepriser. Han tror ikke, at materialer som træ og stål bliver billigere.

Og så gavner det også den enkelte virksomheds CO2-regnskab, når der ikke skal produceres nyt.

- Når vi lejer ting i stedet for at købe, så får producenterne også et generelt incitament til at ting skal holde i længere tid, pointerer han.

3R Kontor køber brugte møbler ind. Blandt andet fra rømmede firmadomiciler. Og sælger eller udlejer dem efter et reparations- og servicetjek.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109