23948sdkhjf

Stigende interesse for fleksibel PUR i Tyskland

Hos PUR-producenten Tinby oplever man stigende interesse syd for grænsen.

Tysk industri har i årtier brugt fleksibel polyuretan i den store automobilsektor. Her er PUR et kendt materiale til sæde- og rygpolstring, polstring af kabiner, lyddæmpning og som formstøbte emner i fx instrumentpaneler.

Men nu er andre brancher syd for grænsen ved at få øjnene op for, at materialet også kan bruges til andre ting, siger Michael V. Therkelsen, der er Sales & Project Manager i Tinby.

- De har fået øjnene op for, at PUR er andet end plastik. At det faktisk er et luksusmateriale, at det kan designes lækkert, og at materialet har talrige muligheder og kan erstatte traditionelle materialer, siger han.

De mener det alvorligt
De nye henvendelser kommer primært fra den tyske møbelindustri, der nu har fanget materialets muligheder inden for design i fleksibel PUR. Men også brancher, der laver babyudstyr og alt inden for ældre-, handicap og genoptræning, begynder at røre mere på sig.

- Vi oplever med de tyske kunder, at når de endelig henvender sig, så mener de det alvorligt. I Danmark kan man sagtens indhente en masse informationer uden, at det bliver til noget, men de tyske kunder har som regel tænkt det hele igennem, før de ringer. Så en henvendelse er en klar indikation om, at de er meget interesserede, siger han.

Opsøgende arbejde
Tinby, med hovedsæde i det fynske Søndersø, har selv lavet en del opsøgende arbejde hos kunder i Tyskland, men nu oplever firmaet også, at henvendelserne sydfra kommer af sig selv. Og det kunne tyde på, at det er blevet mere vanligt for de tyske kunder at tænke i PUR, siger Michael V. Therkelsen.

- Om det er disruption, når vi ser på tendensen til, at PUR erstatter træ inden for møbelbranchen, vil nok være en lidt for stor mundfuld. Men noget ser der ud til at være ved at ske med brugen af PUR, og det er på en eller anden måde både destruktivt og kreativt på én gang. Det er helt nødvendigt at følge den forandring og tilpasse os for at kunne overleve, slutter Michael V. Therkelsen.

Fakta om Tinby.

  • Tinby blev grundlagt i 1972.
  • Tinby har dansk hovedsæde i Søndersø på Fyn. Derudover har de en polsk fabrik fire timers kørsel fra Berlin.
  • Virksomheden har fabrik i Kina samt salgskontor i USA.
  • Tinby producerer emner inden for blandt andet vindmølleindustrien, medico, møbler, grafiske maskiner, ventilation, belægninger, vindues- og konstruktionsprofiler, isoleringskapper og kabinetter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062