23948sdkhjf

Efter test: BPI frigiver de første produkter

Efter at mistanken om de muligt forurenede råvarer fra kemiproducenten BASF ramte den europæiske skumplastindustri, har Bramming Plast-Industri A/S haft travlt med at få testresultater fra alle berørte arbejdsområder og skumprodukter.

Hos BPI gik efterårsferien bl.a. med at få bekræftet de allerseneste testresultater og tilvejebringe alternative løsninger til de kunder, der var hårdest ramt af kemiproducenten BASFs usikre råvareleverancer.

- Vi har i første omgang koncentreret os om vores egenproducerede mærkevarer, og er glade for at de første testresultater nu foreligger og bekræfter, at der ikke er sundhedsskadelige målinger i de pågældende varer, udtaler BPIs administrerende direktør, Jesper Brix i en pressemeddelelse.

Testet på TI

Mens de officielle udmeldinger fra BASF fortsat er så ukonkrete og tvetydige, at den tyske regering - ifølge nationale medier - har lagt pres på kemiproducenten for at demonstrere handlekraft og løsninger, har BPI valgt at tage sagen i egne hænder.

- På baggrund af egne positive produkttestresultater via Teknologisk Institut samt målinger af luftkvaliteten i produktionen, har vi besluttet i første omgang at frigive vores egenproducerede Setex, fortsætter Jesper Brix.

Setex er således frigivet til produktion og levering fra såvel BPIs danske fabrik i Bramming og polske fabrik i Lipiany, oplyser direktøren.

Skum i møbler
Setex-produktet indeholder bl.a. nogle af de skumkvaliteter, hvor råvarebestanddelen kunne spores tilbage til BASF, og produktet bruges bl.a. i kropsnære produkter - som f.eks. møbler.

Møbelindustrien udgør en stor del af BPIs samlede aktiviteter, hvorfor det var vigtigt for virksomheden hurtigt at få vurderet alle risici og isoleret skadens omfang.

- Det er en frustrerende situation for alle vores berørte kunder, og vi kan ikke længere afvente situationen hos vores kemileverandør. Derfor fortsætter vi med selv at teste produkterne – og frigiver efterhånden som resultaterne foreligger, samtidig med at vi behandler hver eneste sag individuelt og gør alt, hvad der står i vores magt for at søge og fremskaffe alternativer til de mest akutte behov. Vi har heldigvis flere leveranceparametre at spille på og er i tæt kontakt med de samarbejdspartnere, der kan levere produkter, som ikke er påvirkede af forureningsproblematikken, afslutter Jesper Brix.

Læs mere om: BPI
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078