23948sdkhjf

Har Jysk "stjålet" denne reol fra dansk designfirma?

En stigereol af 4 sorte, lodrette stænger, egetræshylder og et stabiliserende kryds på bagsiden - designet af Anders Busk Faarborg - udgør en fjerdedel af omsætningen for det københavnske designhus Novel Cabinet Makers.

Derfor ærgrer det firmaets direktør Lars Rolf Jacobsen enormt, at Jysk-kæden siden juli i år har solgt en reol, som i fortørnende grad "minder om" Novel-reolen 'Stock Shelving'.

Det skriver BT, som bringer 2 billeder, så BT's læsere kan sammenligne reolerne.

- Reolen udgør 25 procent af vores omsætning, så når værdien forsvinder fra reolen, betyder det meget for os. Der er mange, som har investeret i udviklingen af den her reol, som bliver ramt af det. I det store billede ødelægger de store virksomheder hele økosystemet bag dansk møbeldesign, hvis de 'låner' design fra små virksomheder, for det betyder bare, at der fremover kommer mindre nyt design på markedet. Det tager modet fra de små fra starten af, når de store bruger musklerne på den måde. De kvæler de mindre nye designbrands, inden de kan nå at stå på egne ben, siger Lars Rolf Jacobsen til BT.

Han er overbevist om, at Jysk har ladet sig inspirere lidt for meget af Novel-reolen, som er flere år gammel. Han kalder det for en juridisk kompliceret proces at få ret i en kopisag og har i stedet henvendt sig direkte til Jysk.

Hos Jysk kan kommunikationskonsulent Laura Sulbæk ikke fortælle til BT, hvornår Jysk-reolen 'Ravnkilde' er designet.

- Det eneste vi har at sige er, at vi ikke har fået en henvendelse fra dem, men vi ved, at der er skrevet noget på Facebook. Hvis designeren mener, at de to reoler ligger for tæt på hinanden, så opfordrer vi til, at de henvender sig direkte til os, siger hun til BT.

Wood Supply erfarer, at parterne allerede er gået i dialog om sagen, efter at BT bragte historien på webudgaven af sin avis torsdag aften.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111