23948sdkhjf

Se tallene: Trægrossist forventede og tog fejl

På forhånd ventede Global Timber i Højbjerg ved Aarhus, at regnskabet skulle vise en nedgang og komme under 10 millioner før skat.

Det ventede man, fordi man i årets løb havde købt nyt domicil.

Derfor har det overrasket hårdtræsgrossisten positivt, at det netop opgjorte årsregnskab for 2016/2017 viser en ny fremgang.

Denne gang med cirka en halv million kroner. Både før og efter skat.

- Vi er særdeles tilfredse med tallene. Regnskabet overstiger vores forventninger markant, siger Peter Bæk, der fremhæver købet af det nye domicil som den vigtigste begivenhed i regnskabsåret.

Det er egentlig ikke fordi, omsætningen er steget med nogen mærkbar kraft, fortæller han. Det er snarere de små håndtag, der er blevet skruet på.

- Vi er blevet bedre til at tjene penge på det, vi laver. Det kan man blive ved at være skarpere i sine indkøb og ved at blive bedre til at distribuere og håndtere logistikken, siger han.

En mindre fremgang har der dog været, og det skyldes øget efterspørgel, som kan hænge sammen med øget aktivitet i byggeriet, tror han.

Nu har Global Timber pæne forventninger til det opkøb af det vejlensiske firma Terp & Stenshøj, som blev foretaget i starten af det nuværende regnskabsår og som har tilført 30 nye medarbejdere til virksomheden.

- Allerede nu kan vi sige, at Terp & Stenhøjs kunder har taget rigtig godt imod os, og ikke mindst har vi haft stor glæde af at overtage virksomhedens medarbejdere, der blandt andet nu udfylder fremtrædende roller i vores eksportafdeling.

Fokusset har især ligget på det danske hjemmemarked, men med købet af Terp & Stenshøj vil Global Timber nu fokusere kraftigere på eksport.

- Der er fortsat generel fremgang i markedet, både herhjemme og i udlandet. Det giver os nogle spændende muligheder, som jeg er sikker på vi kan udnytte til at skabe gode resultater, både på omsætning og bundlinje.

A/S Global Timber
mio. kr. 2016/17 2015/16
Bruttofortjeneste 27,3 24,7
Resultat af primær drift 12,2 11,4
Resultat før skat 10,7 10,2
Årets resultat 8,4 7,7
Balancesum 102 83
Egenkapital 24,8 22
Antal ansatte 26 25
Regnskabsåret blev afsluttet 30. juni 2017.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094