23948sdkhjf

Dumpede børnemøbler: Delte meninger hos danske producenter

Mere strenghed, mener én producent, som Wood Supply har talt med.

Det vækker lidt forargelse hos den danske børnemøbelproducent Lifetime Kidsrooms i Højer i Sønderjylland, når konkurrenter på markedet ikke overholder sikkerhedskrav til børnemøbler.

Dagbladet Politiken kunne lørdag beskrive, hvordan børnemøbler på det europæiske marked er dumpet i test.

Lifetime Kidsrooms certificerer deres senge efter den europæiske standard EN 747 og har tilføjet et såkaldt GS-mærke, som er en standard på firmaets vigtige tyske marked.

- For os er det alfa og omega, for vi kan ikke levere noget til børn uden at tage højde for deres sikkerhed, siger Keld Nielsen, medejer og daglig leder hos Lifetime Kidsrooms – møbelfabrikken M. Schack Engel.

Han efterlyser en strenghed på kontrolområdet, som nærmer sig USA og gerne skærpede lovkrav.

- At certificere er ikke ensbetydende med, at der ikke kan ske ulykker, men så har man taget højde for alt det, man kan teste sig ud af. Gælder de samme regler for alle, har vi også ens konkurrencevilkår, siger han.

Hos børnemøbelproducenten Leander i Silkeborg er firmaets stifter Stig Leander ikke så meget for at gå i strengere retning.

- Man skal klappe hesten og spise brød til, siger han .

Og pointerer som Keld Nielsen, at man ikke kan teste sig fri for alle ulykkesfarer.

Amerikanske tilstande ønsker han slet ikke.

- Intet i livet er sikkert, og beskytter man børnene for meget, så lærer de heller ikke livet. I USA skal børn i højstole spændes fast med en fempunktssele. Jeg vil selv nødigt spændes fast. Så vi kan lave masser af sikkerhed, men hvad har det af konsekvenser for vores liv?, spørger han ud i rummet.

I Politikens beretning er det beskrevet, hvordan en seng fra danske Oliver Furniture dumpede i test, fordi der var en stige i gavlenden.

Et af flere eksempler på regler, han dagligt forholder sig til, og som han ikke kan forstå.

- Undskyld, men hvorfor må stigen ikke sidde i gavlen? Hvem har fundet ud af det?

Han anfører, at han selv overholder alle ufravigelige krav til sine møbler.

- Er du så færdig. Jeg tør ikke andet. Og selv om det begrænser en helt vildt som designer, så er sikkerhedskravene tænkt ind i alle produkter fra starten som et helt naturligt setup. Jeg skal ikke udfordre min samvittighed ved at sende noget på gaden, der ikke er i orden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.89