23948sdkhjf

Tysk valg vækker glæde i erhvervslivet

Tysklands kansler hedder med al sandsynlighed stadig Angela Merkel oven på søndagens valg. Trods fremgang til højrefløjen holder midterpartierne stand, og det er godt nyt for det danske erhvervsliv, siger centrale personer.

Angela Merkels kristendemokratiske CDU tog trods tilbagegang over en tredjedel af stemmerne, mens socialdemokraterne tog hver femte.

På yderfløjene gik det højrenationale AfD og det erhvervsvenlige FDP markant frem, men dog uden at rokke på magtbasen i tysk politik.

- Der er opsving i den tyske økonomi i dag, og det vil der også være i morgen. Så det er på mange måder "business as usual" oven på valget, og det er er godt nyt.

- For det er meget sjældent, at det går godt i Danmark, hvis ikke det også går godt i Tyskland. De er klart det vigtigste eksportmarked for Danmark, siger cheføkonom hos Danske Bank Las Olsen.

Danmark eksporterer for mere end 100 mia. kr. om året til Tyskland, og eksporten skaber omkring 120.000 arbejdspladser. Derfor er Dansk Industri også ganske tilfredse med den stabile kurs, de tyske vælgere har valgt.

- Med små nuancer er det et valg, der giver stabilitet. Det er godt, også for det danske erhvervsliv.

- Der er to fronter. Det ene er den europæiske, hvor vi er utroligt afhængige af et stabilt europæisk samarbejde. Og det har Merkel om nogen været en garant for.

- Så er der eksporten til Tyskland, og der må man også formode, at den stabilitet, som Merkel har leveret, fortsætter, siger direktør i Dansk Industri Thomas Bustrup.

Mens det altså ser stabilt og givende ud oven på søndagens valg, er alt dog ikke fryd og gammen mod syd.

- Bekymringen er ikke så meget situationen nu, men hvad der skal ske, når det nuværende opsving løber ud om et par år. Det vil kræve reformer at fortsætte væksten.

- Det handler meget om, at Tyskland står over for store årgange, der går på pension, og at halvdelen af kvinderne ikke er på arbejdsmarkedet.

- Så det bliver faktisk nok først det næste valg, der bliver rigtigt spændende, set fra erhvervslivets stol, siger Danske Banks Las Olsen.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094