23948sdkhjf

STM Vinduer ud med overskud

Trods et år med svære markedsforhold lykkedes det vinduesfabrikanten fra Rudkøbing at vende minus til plus i 2009/10. Alligevel er direktør Claus Koch Jensen ikke helt tilfreds.
STM Vinduer realiserede i regnskabsåret 2009/10 et overskud på 3,0 mio. kroner før skat, og sammenlignet med året før er det en forbedring på 4,8 mio. kroner.

Det er andet år i træk med fremgang på bundlinjen, og regnskabstallene fortsætter således med at udvikle sig positivt, hvilket i sig selv er noget af en præstation i lyset af den fortsatte krise i byggebranchen.

Ved regnskabsårets slutning den 30. juni 2010 udgjorde egenkapitalen i virksomheden 8,5 mio. kroner.

Acceptabelt, men ikke tilfredsstillende
Direktør Claus Koch Jensen fortæller, at STM Vinduer i det forgangne år har haft fokus på kvalitet, kundeservice samt effektiviseringer, og han vurderer, at det er dette arbejde, som nu har båret frugt.

Alligevel er direktøren ikke helt tilfreds med årets facit:

- Vi finder resultatet acceptabelt, men ikke på et tilfredsstillende niveau. Vi har dog fortsat fremgangen fra sidste år, og det er også glædeligt med en positiv likviditet i en vækstsituation, siger han.

Står godt rustet
Hos STM Vinduer forventer man, at markedet også i den kommende periode vil være negativt påvirket af den lave byggeaktivitet.

Det kan medføre yderligere pres på priserne, men Claus Koch Jensen, som i regnskabsåret havde 106 ansatte på lønningslisten i gennemsnit, ser fortrøstningsfuldt på mulighederne:

- Det er et meget hårdt marked, men vi føler, at vi står godt rustet, vurderer direktøren.

Han peger på, at STM Vinduer i dag fremstår som en effektiv industrivirksomhed med 17.000 m² moderne produktionsfaciliteter, et effektivt produktionsapparat samt ikke mindst et bredt produktprogram og en kompetent organisation.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156