23948sdkhjf

To verdensmænd mødes her - og den ene er dansker

Finn Juhl er død. Paul Smith lever til gengæld endnu og er 71 år gammel.

Men trods generationskløften har den afdøde danske verdensmand på møbelscenen nu fundet sammen med tøjdesigneren bag mange ikoniske striber.

Paul Smith var selv vært ved fejringen, da Finn Juhl-møblerne med Paul Smiths Maharam-tekstiler blev præsenteret lørdag 16. september i Paul Smiths flagskibsbutik i London.

Der kan man se stolene frem til 14. oktober.

Paul Smith er kendt for at kombinere tradition og modernitet og har siden 1970 arbejdet ud fra princippet: "Klassisk med et twist". I forbindelse med samarbejdet med House of Finn Juhl udtaler Paul Smith:

- Nogle lande er kendte for deres kulinariske specialiteter, andre for deres sportslige evner, danskerne er kendte for deres design, skriver han i en meddelelse.

- Det er i deres blod, og Finn Juhl er et af de bedste eksempler på det.

Udstillingen vil indeholde en bred vifte af Finn Juhl møbler.

De elegante Finn Juhl stole 108 og 109 polstres begge med tekstilet, der kaldes Paul Smith Maharam "Segmented Stripe"'. Den karakteristiske 57 Sofa vil kunne ses i en udgave med Paul Smiths "Point-tekstil". Endelig vil 2 af de såkaldte France-stole fra 1956 være polstret i Paul Smith Maharam "Assembled Check".

Samarbejdet samler to designere, der deler samme værdier, skriver Juhl-producenten House of Finn Juhl i en pressemeddelelse.

Finn Juhl blev kendt for sine unikke detaljer, overraskende tilgang til formgivning og ikke mindst hans kærlighed til de stærke farver.

Samarbejdet med den farverige og sprudlende Paul Smith udgør derfor et perfekt match. Man kunne endda komme til at forveksle Pauls Smiths signaturstriber med de farverige bakker i Finn Juhls Handskeskab og Skænk.

- Finn Juhl havde en forståelse for at kombinere funktion og æstetik. Finn Juhl vidste, hvordan man skulle løse et problem og sørgede for at gøre det med stor overbevisning og elegante linjer, skriver Paul Smith i meddelelsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078