23948sdkhjf

Bordpladefabrikken på øen: "Folk i job sender jo ansøgninger!"

Arbejdsløsheden på Limfjordsøen Mors er ikke, hvad den har været. Den er faldet fra over 10 procent i 2010 til under 5 procent i dag. Under landsgennemsnittet.

Alligevel oplever køkkenbordsfabrikken DFI Geisler en enorm interesse for at arbejde der. En særligt påfaldende interesse, som falder nu, hvor fabrikken skal bruge 10-15 nye medarbejdere.

Ansøgerne har typisk job i forvejen, fortæller produktionschef Jesper Sørensen.

- Når der er vækst i et område, som vi nu oplever her på Mors, så søger folk efter arbejde hos de mest attraktive virksomheder, selvom de allerede er i job. Vi får i øjeblikket en del ansøgninger ind fra folk, der allerede er i arbejde, men de søger hos os, da de har hørt, at DFI-Geisler er et godt sted at arbejde, siger Jesper Sørensen.

Selv tror de, at interessen skyldes en målrettet indsats for gode arbejdsforhold, som har skabt rygte.

En undersøgelse blandt medarbejderne viser udpræget tilfredshed, fortæller Jesper Sørensen.

- Jeg hæfter mig især ved spørgsmålet, der lyder, om man vil anbefale arbejdspladsen til andre, og her svarer 83 procent af vores medarbejdere, at det vil de. 85 procent svarer ja til udsagnet, at DFI-Geisler er et godt sted at arbejde. Selvom vi glæder os over det positive resultat, så vil vi hele tiden forbedre arbejdsforholdene, for det er på den måde, at vi kan fastholde og tiltrække de bedste medarbejdere. 

Benjamin Kayser, 27 år og uddannet bygningsmaler, vendte tilbage til Mors efter fraflytning og har fundet sig til rette hos DFI Geisler.

- Jeg savnede Mors og det at bo tæt på familien, og da det samtidig er muligt at få et godt job på Mors, så var valget om at flytte tilbage nemt. Jeg vidste, at de manglede folk her og havde hørt fra andre, at det er en god arbejdsplads. Nu har jeg selv erfaret, at det er et godt sted at arbejde, og jeg sætter især pris på, at her er masser af frihed under ansvar, siger Benjamin Kayser.

Langt de fleste er lokale. Cirka 90 procent af alle ansatte bor i en radius af maksimalt 30 km fra fabrikken.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125